Home | Plan | Help FR | DE | NL | EN rss
Nieuws Agenda Gids
blind print
Home Toerisme Te bezoeken Omgeving Het Circuit van Francorchamps

Het Circuit van Francorchamps

Het oorspronkelijk tracé van het circuit van Francorchamps werd ontworpen door Jules de Their en Henri Langlois Van Ophem, was 15 km lang en had de vorm van een driehoek die Francorchamps, Malmedy en Stavelot verbond. In 1924 werd de eerste Grote Prijs van België gereden.

De bedenkers wensten toen een zeer snelle omloop, en de veranderingen zijn in die zin verdergezet. De "raidillon" is nu de meest bekende bocht van het circuit, de kortste en de snelste in tegenstelling tot "l’ancienne douane" een bocht in "U" vorm die nog bestaat maar is opgegeven.

Nu is het circuit na vele veranderingen gelimiteerd tot 7.400 km. Het is nog steeds een zeer snel en heuvelachtig circuit, erg gewaardeerd door de belangrijkste piloten van de wereld in de verschillende categorieën. De racewagens kunnen snelheden bereiken van 300 km en meer !

Tussen oktober 2006 en mei 2007 heeft het circuit een belangrijke modernisering ondergaan met o.a. nieuwe stands volgens normen van de FIA, verlenging van de F1 startbaan verbreding van de pistes en de bouw van nieuwe tribunes enz.

Het Circuit van Francorchamps ontvangt elk jaar de Grand Prix de Belgique Formule 1 en de uithoudingsproef de "24 uren van Spa", en vele andere nationale en internationale wedstrijden.
Le raidillon de l'Eau rouge
fermer