Home | Plan | Help FR | DE | NL | EN rss
Nieuws Agenda Gids
blind print
Home Toerisme Te bezoeken Museum Baugnez 44

Baugnez 44

Om de herinneringen aan de "slag om de Ardennen" te laten voortleven, heeft het museum Baugnez 44 Historical Center de laatste grote operaties van die slag onder het Duits offensief in 1944 herbewerkt.

Dit nieuw museum ingehuldigd in 2007, heeft een oppervlakte van 85 m2 verdeeld over 2 niveaus. Ze stellen aan de bezoeker een nieuwe adembenemende museografie en scenografie voor.

Authentiek materiaal, voertuigen, foto’s en films uit de tijd vervolledigen de geschiedenis, en de emoties brengen u terug bij de veldslag. 15 Scènes zijn samengesteld uit het dagelijkse leven van de soldaten, twee ervan zijn uniek in België. Deze scènes zijn uitgerust met een klank en licht systeem, om de bezoeker te projecteren in het hart van de winter 44.

Het Baugnez Historical Center bezit een uitzonderlijke collectie, waarvan meerdere uniek in de wereld. Tijdens de rondgang is de bezoeker vergezeld van een meertalige audiofoon die gedetailleerde commentaar geeft op de veldslag, en de geëxposeerde stukken met anekdoten. De bezoeker beleefd daardoor opnieuw de geschiedenis en begrijpt beter de :
"De slag om de Ardennen".

Baugnez 44 Historical Center


Route de Luxembourg, 10
4960 Malmedy
080 / 440 482
info@baugnez44.be

Nuttige links

fermer