Home | Plan | Help FR | DE | NL | EN rss
Nieuws Agenda Gids
blind print
Home Toerisme De dorpen

Bévercé

Op 2,5 km van Malmedy stroomopwaarts de Warche, is het charmante dorp Bévercé. Haar kapelletje is oorspronkelijk uit 1723. Ze is toegewijd aan de kluizenaar sint Antonius, in de toren is een merkwaardige klok van Gotfrid Winckelmeyer uit Cöllen.

Het dorp geeft toegang tot de kluizenaarswoning opgetrokken in 1446, en sindsdien zonder onderbreking bewoond. Deze in 1979 geklasseerde site ontvangt gelovigen voor eucharistievieringen in een sfeer van bezinning.

Het dorp Bévercé telt 318 inwoners met enkele pittoreske en residentiële wijken (één ervan heeft de mooie naam "Petite Suisse"). Gedurende het ganse jaar worden vele gasten in verschillende toeristische accommodaties ontvangen : o.a. 4 hotels, een vakantiecentrum een jeugdherberg en 2 campings.

Oude glasramen van de vroegere kerk van Xhoffraix kan je bewonderen in de Hostellerie de la Chapelle. De Ferme Libert nodigt groot en klein uit op het speelplein en het wildpark. Aan de voet van de watertoren is er een prachtig uitzicht op de vallei. De jeugdherberg, zij stelt door het milieu de studie van de biotoop voor, ook een terrein vol avonturen en een speelplein zijn aanwezig.
Vele sportieve activiteiten zijn mogelijk vanaf Bévercé : wandelingen of mountainbike, vita parcours, gemeentelijk openluchtzwembad, vissen op de vijvers van de camping, enz.

In Bévercé, neem daar de weg van de Trôs–Marêts, een kronkelweg door bossen watervallen en rivieren naar het plateau van de Hoge Venen, dan komt men aan de Baraque Michel en Eupen om vervolgens Duitsland via Aken te bereiken.

Bévercé heeft, ondanks volledig op toerisme georiënteerd, een bedrijf dat nationaal en internationaal een renommee heeft : de Steengroeven van de Warche, deze steengroeven, exploiteren de schieferachtige zandsteen. Deze zandsteen rijk aan quartsite heeft goede technische eigenschappen : door zijn textuur en afwisseling in het aspect gunstig voor het maken van : de typische bouwstenen (moellons) bovendrempels hoekstenen - dorpels en het bedekken van muren. Het kasteel van Reinhardstein is opgebouwd met schieferachtige zandsteen.
fermer