Home | Plan | Help FR | DE | NL | EN rss
Nieuws Agenda Gids
blind print
Home Toerisme De dorpen Géromont - Arimont - Baugnez

Géromont - Arimont - Baugnez

Deze drie charmante dorpen bevinden zich op de weg die Malmedy met zijn aangrenzende gemeente Waimes verbindt. Het is een open landschap, met weiden, hoge bomen, hagen en hier en daar woningen met mooie verzorgde tuinen. Wat vooral de toerist waardeert is het ontspannen vakantiegevoel in de verblijfplaatsen, vakantiewoningen en kamers met ontbijt in de prachtige natuur.
De lager gelegen vallei van de Warchenne met bossen omgeven, heeft een hotel en een vakantiepark waar er verschillende ontspanningsmogelijkheden geboden worden. Een camping maakt het toeristisch aanbod volledig.

Het belang van het toerisme, verhindert in het commerciële en artisanale centrum van Baugnez en in de "Carriére de la Warchenne" de economische activiteiten in volle expansie niet. Het bedrijf doet de exploitatie van zand- en arkosesteen, die voor allerlei toepassingen kunnen gebruikt worden zoals bouwstenen (moellon), bekisting voor de wegen, beton en tuindecoratie. Voor de afwerking zijn het nog steeds de steenkappers die het werk manueel tot een goed einde brengen.

Nog te vermelden :
• de kleine kapel van de heilige Henri
• een speel- en recreatieterrein, gesteund door de Koning Boudewijn stichting, in Arimont .
• een langlaufpiste in Baugnez.

De naam van dit laatste dorp is sterk verbonden met de oorlogsmisdaden van 17 december 1944 : een groep van 84 GI ’s werden gevangen genomen en vermoord in een weide bij het kruispunt waar nu een monument is aangebracht ter nagedachtenis van "Mémorial Américain de Baugnez".
In de buurt waar toen de slachting plaatsvond, is nu een museum die de trieste momenten gerestitueerd heeft in het kader van het Offensief van einde 1944 "Baugnez 44 Historical Center". Dit museum van 850m², verdeeld over verschillende zalen, geeft door de adembenemende scenografie een realistisch beeld van de Slag om de Ardennen. Het museum is het ganse jaar geopend, is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit en heeft ook een restaurant en een drankgelegenheid.
fermer