Home | Plan | Help FR | DE | NL | EN rss
Nieuws Agenda Gids
blind print
Home Toerisme De dorpen Ligneuville - Pont - Bellevaux

Ligneuville - Pont - Bellevaux

Ligneuville, strekt zich uit in de vallei van de Amblève een groene oase omgeven door beboste heuvels waar men gezonde lucht inadement. Dit landelijke paradijs vormt met Pont en Bellevaux een gemeenschap van ongeveer 1273 inwoners.

Het onstuimige water van de Amblève dringt zich door het weidelandschap, en het is moeilijk ongevoelig te blijven voor de charme van die natuur. Sinds 1984 is Ligneuville, de plaats waar forellen gekweekt worden, vandaar zijn naam (Capitale de la Truite).

Op het kerkhof is de graftombe van "Monsieur Hawarden" alias Mériora Gillibrand. Wie was het geheimzinnig personage ?

De dorpskerk dateert van 1910. Ze werd na de 2de wereldoorlog gerestaureerd.

In Pont, in de schaduw van reusachtige bomen hebben we de kapel van de heilige Donatius ingehuldigd in 1752. Ze behoort tot het geklasseerde patrimonium van de gemeente. In dit kleine dorp is er eveneens het Huis Micha, de grot van de Maagd Maria in een mooi park niet ver van het riviertje van Recht, en ook een forellenkwekerij.

Het charmante dorp Bellevaux (Belva ) synoniem van mooie vallei, is met zijn pittoreske gehuchten verscholen in een dal. De geklasseerde kerk uit 1435 is toegewijd aan de heilige Albinus. Uit 1592 is ook het huis Maraite, een geklasseerde woning, alsook de oude molen van Bellevaux uit 1387 maar niet meer in gebruik sinds 1963. De tuinen van de tuinbouwers en de serres kan men bezoeken en aanbevelen, alsook de recent gevestigde brouwerij in het dorp. De amateur alpinisten kunnen zich uitleven op de rotsen van de Warche.

In al deze lokaliteiten kan je vissen op rivieren en vijvers. De culturele en folkloristische tradities worden door het dynamisme van de verschillende sociëteiten goed vertegenwoordigd. De aandachtige toerist kan hier ontspannen de wilde natuur waarnemen, ook de zonsondergangen over de heuvels bewonderen.
fermer