Home | Plan | Help FR | DE | NL | EN rss
Nieuws Agenda Gids
blind print
Home Toerisme Malmedy Natuur en geografie

Natuur en geografie

Aan de voet van de Hoge Venen, op een hoogte van 340 meter ligt Malmedy in de vallei van de Warche .

Meerdere kleine waterlopen doorkruisen de regio, treuzelen in de weiden of laten zich vallen van de top. Het zijn de schilderachtige landschappen die de bezoekers even buiten de paden overvallen. Een uitzonderlijke fauna en flora begeesteren de vrienden en de wetenschappers van de natuur.

De natuur is, zonder tegenspraak de grootste te ontdekken rijkdom, mooiste en meest genereuze. De bossen velden en rivieren zijn beschermd. De rust en de stilte overheersen, en geven aan de bezoekers de mogelijkheid de dagelijkse beslommeringen te vergeten.

Meerdere wandelingen zijn toegankelijk voor voetgangers en mountainbikes, er is een wegbewijzering voor toeristen. De bladzijde "Promenades" van de site beschrijft er enkele van. Ook de lokale natuurverenigingen organiseren regelmatig geleide wandelingen in de venen en de regio. Informatie op de site "Agenda". Met paard is het ook mogelijk van dit alles te doen evenals de afdalingen van de rivier met een kajak.

Malmedy is de toegangspoort tot de Hoge Venen, harde ruwe uitgestrektheid enig in België. De Hoge Venen tonen voor elk seizoen een verschillend temperament : dor en droog in de zomer, feeëriek onder een mantel van sneeuw in de winter en het mysterieuze van nevel in de herfst. Basis voor legenden, en natuurreservaat zonder gelijke. De Hoge Venen bezoeken is respect opbrengen terwijl u geniet.

fermer