Home | Plan | Help FR | DE | NL | EN rss
Nieuws Agenda Gids
blind print
Home Toerisme Malmedy

Situatie

Malmedy, francofone stad gelegen in de provincie Luik, maakt deel uit van de 262 gemeenten van Wallonië. Ze behoort tot de Oostkantons, en maakt deel uit van de gemeenten met taalfaciliteiten : 5 % is Duitstallig. De kantons "rédimés" zijn na de eerste ereldoorlog in 1919 vrijgekocht en later in 1925 officieel België geworden, met dezelfde bevoegdheden als de 11 andere Belgische gemeenten.

De gemeenten Bellevaux – Ligneuville en Bevercé zijn samengebracht in 1977. Malmedy telt op dit ogenblik 12.000 inwoners, verdeeld over een oppervlakte van meer dan 100 km² .De belangrijkste charme van de gemeente is zijn natuurlijke groene en beboste omgeving. Zij biedt aan haar inwoners en bezoekers een kwaliteit van leven eigen aan een kleine stad, voldoende infrastructuur en diensten (administratief centrum, gezondheidszorg en ontspanningsmogelijkheden) en een volledig onderwijsnet.

Buiten de verschillende K.M.O.’s die in de industriezone gevestigd zijn, zijn er ook lokale economische activiteiten waaronder de papierindustrie en vele andere beroepen die met de bouw gelieerd zijn. De landbouw en de zuivelindustrie vertegenwoordigen een groot deel van de economie. Belangrijk voor de stad is de uitgebreide horeca met toeristische en sportieve infrastructuur.

Door haar geografische ligging is Malmedy ook aantrekkelijk voor de aangrenzende gemeenten. De diversiteit van de verschillende handelszaken en hun dynamisme wordt voortdurend ondersteund door de associatieve verenigingen.

fermer