Home | Plan | Help FR | DE | NL | EN rss
Nieuws Agenda Gids
blind print
Home Toerisme Folklore en Carnaval La nuit de Mai

La nuit de Mai

De "Nuit de mai" (nacht van 30 april op 1 mei) is één van de tradities die het meest gewaardeerd wordt in het Wallonie Malmédienne. Die nacht is volledig gewijd aan de liefde, en die liefde drukt zich uit in de tekst van een lied geschreven door Florent Lebierre en de muziek door zijn broer Olivier.

Het is moeilijk om het succes van deze melodie te verklaren, zij vertelt in het Waals : de hemel is mooi en in de velden rusten de vogeltjes enkele uren, terwijl de aanbidder zonder aarzelen over hout en hagen klimt om toch maar de mooiste tak te vinden, om voor het huis van zijn geliefde te planten. Het refrein herinnert aan deze heerlijke nacht !
"Oh, wat een mooie nacht, de meinacht als we het geluk hebben om bemind te worden".


Musici, zangers en de vriendengroep maken zich rond 22 uur klaar om vrienden te bezoeken, echtgenoten of verantwoordelijken van sociëteiten en zangkoren. Voor de huizen waar de groepen gaan zingen of spelen is de stilte noodzakelijk. Bij het geven van het signaal gaan de stemmen en noten naar de hemel terwijl de "schone" achter haar raam toekijkt .
Op het einde van de melodie, is het de traditie een drankje te gebruiken of een lichte maaltijd, voor het vertrek naar een ander rendez-vous !
fermer